Træfældning & beskæring

Skal du have fældet et enkelt træ eller have tyndet ud i din have, krat eller læhegn, så er vi parat til at klare opgaven for dig. Der kan være mange grunde til at få udført træfældning. Måske skygger et træ for solen i haven, måske træet er sygt.

Vi udfører også beskæring af træer, som evt. bare trænger til en opstamning og tyndes ud i kronen. Hvis du vi have tyndet ud i læhegn eller krat er det også en opgave vi kan tage os af. Vi står også gerne for bortskaffelse af grenaffald eller træstammer. Når træet er fældet, kan vi også være behjælpelig med stubfræsning og lagt muld ud.

Vi udfører stubfræsning og lægger muld ud, så du kan plante et nyt træ eller så græs, hvor stubben/stubbene har været.  

Før du skal have fældet et træ, skal du tænke dig godt om, før du selv begiver dig ud i opgaven. Det er nemlig ikke helt ufarligt at kaste sig ud i opgave, du kan risikere at gøre skade på dig selv, dit hus eller din nabos hus.

Derfor er det anbefalet at lade en professionel om opgaven. Så er du garanteret, at træfældningen sker efter de gældende forskrifter og med øje for sikkerheden. Vi planlægger opgaven nøje, så vi eksempelvis sikrer os, at træet falder i den rigtige retning. Skulle der mod forventning ske et uheld, har vi naturligvis en forsikring, der dækker de eventuelle skader. Når det så er sagt, skal vi også lige sige det kun er mindre træer vi tager os af. Hvis det er større træer, som står tæt på bebyggelse eller vi vurderer at opgaven er uden for vores kompetenceområde, kan vi naturligvis være behjælpelig med at finde de rette til opgaven.

 

Beskæring

Skal du have beskåret dine frugttræer eller stynet et træ eller buske, kan vi også klarer opgaven for dig. I særlige tilfælde kan der være behov for ekstra hård beskæring af træer, også kaldet topkapning eller styning. Ved styning af et træ bliver alle grene/skud skåret tilbage til samme punkt for at give træer en chance for at starte forfra og lave nye skud. Styning er ofte brugt ved f.eks. en álle med træer eller en række buske. En styning skal starte mens træerne er unge, hvorefter man kan fortsætte med at styne træerne gentagne gange.

Det kan ikke anbefales at styne gamle træer, da dette vil give risiko for svampe- og infektionsskader, der potentielt kan føre til at træet dør og derfor skal fældes. Ved ældre træer anbefaler vi en såkaldt kronereduktion og evt. en opstamning i stedet for styning. Det er en sund og langt mere langtidsholdbar løsning, som i sidste ende giver dig det smukkeste træ mange år frem.