Hække i haven

Vil du have smuk afskærmning omkring din grund – og fine rum i haven?

Så er naturlige hække en god løsning.

 

DET NATURLIGE VALG

Stedsegrøn eller løvfældende

 

Hække i haven er stadigvæk den løsning, langt de fleste vælger til at skabe afskærmning og spændende rum i haven. Fordi den kan formes, præcis som du ønsker. Og fordi den er robust og holder i mange år.

 

En hæk kræver vedligeholdelse, men det gør et hegn også. Og naturlige hække er – afhængigt af, hvilke hækplanter, du vælger – et konstant foranderligt element i din have.

 

En løvfældende hæk er en fryd for øjet, når den springer ud om foråret med fine, lysegrønne blade. Om sommeren giver den læ og skygge, og redepladser for småfugle. Høstfarverne lyser op på et tidspunkt, hvor mange blomster er ved at give op. Selv om vinteren står hækken strunk og giver læ og afskærmning.

 

En stedsegrøn hæk giver mindre variation i udtrykket, men den kræver sædvanligvis mindre vedligeholdelse end en løvfældende type.

 

Vores faglærte anlægsgartnere hjælper dig gerne med at vælge blandt de mange muligheder.

STOR VARIATION

Hække med blomster og frugter

 

Du kan også vælge en hæk, der ikke skal klippes – eller måske en hæk, der består af mange forskellige større og mindre buske.

 

En lav hæk kan for eksempel bestå af  spiræabuskpotentilfjeldribs eller sargentsæble

Men mulighederne er næsten uendelige. Og du vil glæde dig over frodigheden og det foranderlige udtryk året rundt.

 

I vores bedsteforældres eller oldeforældres landbohave brugte man også blandede hække, hvor der indgik nyttetræer og buske: Ribs, solbær og hyldebær, der gav bær til saft og syltetøj.

 

Det kunne måske være en idé til den romantiske – og praktiske – moderne have? (Husk dog, at hyldebær skal tilberedes! Ellers er de giftige).

 

Vi hjælper dig med at vælge og indkøbe planter til din nye hæk – og naturligvis med gravearbejde og plantning.